onsdag 23 februari 2011

Bostadsbubbla

Är vi inne i en bostadsbubbla!?

Väldigt mycket tyder på att det inte finns någon bostadsbubbla, en av de starkaste anledningar är att vi är på väg ut ur lågkonjuturen och att det är fler som arbetar än förra året...

Räntan påverkar marknaden generellt men så länge hushållen har stadiga inkomster behöver inte "högre" ränta ses som ett problem.

Det hade varit annorlunda om vi i dags läget hade en reporänta 0,25 % då skulle det elda upp marknaden ganska mycket... I dags läget har man visat att man följer en räntabana som är anpassad till situationen vi befinner oss i.

Till alla de som "VÄNTAR" tills bostadsbubblan krashar så att de kan ge dig in i bostadsmarknanden, kan jag säga att tidpunkten att köpa lägenhet behöver inte alltid vara perfekt och varför köpte ni ingen bostad/villa då bopriser gick ner 15-20 % 2008??

De som spekulerar i lägenheter är oftast de som har större kontro på banken, alla andra (98 % av oss)  köper bostäder att bo i och visst tänker man på den långsiktigt utdelningen.... tittar man historskt på långsiktiga bostadsägande (10-20 år) så ökar bostädervärdet väldigt mycket och det är den kakan man får av långsiktiga bostadsägande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar