tisdag 18 januari 2011

Bostadpriser

Det är mycket spekulationer om prisutvecklingen "ska priserna dala eller ska det vara motsatt effekt? eller kanske vara stabila med måttliga uppgångar...?

Spekulationerna är många, men om man tittat bakåt i tiden har det alltid varit så! Jag tror personligen att priserna kommer gå upp mellan 5-10 % årligen de närmaste två åren.

Vi har högkonjuktur framför oss, arbetslösheten sjunker och kommer fortsätta att göra, väldsekonomi verkar ha stabiliserat sig på många håll, det rätt så stor efterfråga! Ja, det är mycket som tyder på uppgång.

Det är möjligt att vi får en svacka om ett antal år, det vet ju alla att bostäder/villor kan inte bara gå upp hela tiden.

Ska man se bostad/villa köpet som investering?

Det tycker jag absolut, tittar man historiskt så har den som har haft bostad/villa under längre period (15-20 år) gjort en väldigt bra affär.

Om man är kunnig och har tillräckligt med kapital kan man ju tjäna en slant på att köpa-renovera-sälja, speciellt om man kan göra en del av jobbet själv. Det viktiga också är att hitta längenhet/hus med potential!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar